Hond Sol beleeft hachelijke momenten op Kaatsheuvelse ijsbaan

De Kaatsheuvelse brandweer kreeg dinsdagmorgen een niet alledaagse melding. Op de ijsbaan aan de Waalwijksebaan was een hond in de problemen gekomen. Hond Sol was samen met haar baasje aan het wandelen in de bossen toen ze ineens door het ijs zakte. Het beestje stak daarop al zwemmend het ijs over en ging op een eiland zitten.

Eigenaresse Dinphi van Giersbergen kreeg haar hond Sol op geen enkele manier meer terug. “Sol durfde niet meer naar me toe te zwemmen. Ineens stak Sol over en ik stond aan de andere kant te roepen.”

Bang voor de brandweer
Uiteindelijk werd de brandweer erbij gehaald om de onfortuinlijke hond van het eiland te bevrijden, maar Van Giersbergen moest haar hond zelf ophalen. “Sol was bang voor de brandweer, dus toen moest ik zelf zo’n waterwerend pak aan. Waden door het water heb ik haar opgehaald.”

De hond kreeg een touw aan de riem en uiteindelijk kwam Sol via het kapotgemaakte ijs naar de kant gezwommen. De hond kreeg op het droge van de brandweer een warme deken over zich heen. Het was al met al een hachelijk moment zowel voor het baasje als voor Sol.

12 thoughts on “Hond Sol beleeft hachelijke momenten op Kaatsheuvelse ijsbaan”

 1. Brandweer heeft fantastisch werk geleverd!
  Idd jammer van het ijs, maar soms gebeuren er dingen die gebeuren moeten en dus belangrijker zijn.Het zou je eigen hond/dier zijn die daar staat.Een beetje gevoels mens zal het hiermee eens zijn.

 2. Beste mensen

  We hebben de reacties verwijderd die niks met dit bericht te maken hebben.

  Het is heel simpel de brandweer heeft goed werk verricht om deze hond van het eilandje te bevrijden. Enja dat daar het ijs voor kapot is gemaakt is heel simpel jammer dan, en immers was het ijs ten tijde van de inzet daar nog zeer en zeer onbetrouwbaar.

  Hou de reacties netjes en beperk je tot dit bericht ipv mensen afzeieken.

  Met vriendelijke groet De Redactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *