Gezonken jacht van miljoenen euro’s weer op het droge in Waalwijk

foto-32

Rond de klok van 13:00 uur is er een kraan ingezet om het jacht dat gisteren gezonken uit het water te halen. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden waren niet alle afdichtingen van het jacht dicht en het liep daarom vol met water. De operatie, om het gloednieuwe jacht op het droge te krijgen, is een hele klus geweest. Tot laat in de avond is er met man en macht bezig geweest om het jacht op het droge te krijgen. Het jacht, dat nog niet helemaal af is, zal een verkoopwaarde krijgen van ongeveer 2,5 tot drie miljoen euro. Volgens het bedrijf uit Waalwijk kan het water binnenin het jacht geen kwaad. Het ijzer is perfect behandeld en alle spanten zijn gekit. Inmiddels staat het jacht op het droge. Al het water is uit het jacht gepompt. Daarna zal het gedroogd en schoongemaakt worden. Het jacht is gespoten in Waalwijk en zal vervoerd worden naar Werkendam bij het bedrijf De Alm jachtbouwers om alles aan het jacht verder af te bouwen naar de wensen van de klant.

2 thoughts on “Gezonken jacht van miljoenen euro’s weer op het droge in Waalwijk”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *