Politiecontroles in Kaatsheuvel en Waalwijk

dsc03961-001

Waalwijk / Kaatsheuvel – Politiemensen hebben woensdag 22 januari controleacties gehouden op diverse plaatsen in Waalwijk en Kaatsheuvel. Daarbij controleerden ze o.a. op snelheid, verlichting en het gebruik van de autogordel. In totaal zijn er 42 bekeuringen uitgeschreven.

Industrieweg Waalwijk

Tussen 14.00 uur en 15.15 uur stond de politiecontrolepost op de Industrieweg in Waalwijk. Daarbij zijn vier bekeuringen uitgeschreven voor te hard rijden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 km/uur. Vier automobilisten kregen een bekeuring voor niet-handsfree bellen en twee mensen gingen op de bon, omdat ze hun autogordel niet droegen.

Ambrosiusweg Waalwijk

Op de Ambrosiusweg in Waalwijk kregen tussen 15.15 uur en 16.30 uur 10 mensen een bekeuring voor te hard rijden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/uur. Twee automobilisten werden bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en één voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs.

Leo XIII-straat Kaatsheuvel

De derde controlelocatie was de Leo XIII-straat in Kaatsheuvel, waar de controlepost tussen 16.30 uur en 17.45 uur stond. Op deze locatie zijn twee bekeuringen uitgeschreven: één voor te hard rijden (68 km/uur) en één voor het niet dragen van de autogordel.

Marktstraat/Europalaan Kaatsheuvel

Na het avondeten werkte de controleploeg tussen 18.45 uur en 20.00 uur op de hoek van de Marktstraat en de Europalaan in Kaatsheuvel. Negen automobilisten kregen hier een bekeuring voor te hard rijden, hoogst gemeten snelheid van 82 km/uur (in de Marktstraat). Twee automobilisten gingen op de bon, omdat ze rondreden met defecte verlichting en er waren bekeuringen voor rijden zonder gordel (1x) en niet kunnen tonen van het rijbewijs (1x).

Gasthuisstraat Kaatsheuvel

De laatste locatie waar gecontroleerd werd was de Gasthuisstraat in Kaatsheuvel. Tussen 20.00 uur en 21.30 uur schreven agenten hier 4 bekeuringen uit: één voor verlichting, twee voor het niet tonen van het rijbewijs en één voor te hard rijden (68 km/uur).

7 thoughts on “Politiecontroles in Kaatsheuvel en Waalwijk”

 1. Goed bezig mannen zouden jullie vaker moeten doen. Ook op de Heistraat in Sprang-Capelle !!

 2. Nog vaker controleren ook op de bevrijdingsweg daar zit bijna iedereen op je bumper als je de toegestane snelheid rijd.

 3. Controle prima geen probleem.
  Maar in waalwijk is het overdreven, door de opleiding die hier gegeven word zijn veel bugers de “lul” omdat ze bijvoorbeeld hun rijbewijs niet bij hebben.
  Geef ze dan op zijn minst de kans om dit binnen 24 uur aan het buro te laten zien.
  Dit werkt alleen maar nog meer onbegrip voor de politie in de hand.
  Reacties als , ga boeven vangen , roep je zo zelf op !!

 4. cve : Waarom 24 uur de kans geven om hun rijbewijs te laten zien? Het is toch algemeen bekent dat je je rijbewijs en autopapieren bij moet hebben?

 5. het is weer t begin van t jaar en dan moeten ze weer bonnetjes schrijven voor hun steepje op hun schouder.

  maar als er wat is gebeurt dan komen ze langs huizen om te vragen of je wat gezien heb.

  als ze zelf een kind of fietser aan rijden dan beland het in de doofpot en worden ze heilig verklaart.

  en zo is het de helft wat nu bij de politie zit is ook niet van onbesproken gedrag.

 6. Controles op zijn tijd kan geen kwaad. Advies om ook eens s’morgens tussen 07.30 en 08.30 het fietsverkeer eens te controleren. Dit ook voor de veiligheid van de fietsers zelf. Zonder licht met de handen los helpt niet echt mee om oud te worden. een ander kan daar namelijk het slachtoffer van worden. Als het aan de fietsersbond ligt maakt het niet uit of men men een zak over het hoofd, met drieën naast elkaar zonder licht fietsen, de automobilist heeft het toch gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *