Gevangene verdwenen in gevangenis Vught

img_7257

In de gevangenis in Vught is maandagochtend een gedetineerde verdwenen. Of hij is ontsnapt is nog niet precies duidelijk.

Dat meldt een woordvoerder van het ministerie voor Veiligheid en Justitie maandag. Er wordt zowel binnen als buiten de gevangenis gezocht.

“Bij het openen van de cellen maandagochtend, bleek dat de man niet meer in zijn cel was”, zegt de woordvoerder. “Zondagavond is hij wel ingesloten. Hoe hij uit zijn cel is gekomen kunnen we nog niet zeggen.”

“De kans is aanwezig dat de man zich verborgen houdt op het gevangenisterrein. Het is een vrij groot complex in Vught”, stelt de woordvoerder. “Maar het is mogelijk dat hij is gevlucht.”

Het gaat om een veroordeelde. Hij zat op een reguliere afdeling en niet in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI). Het ministerie zegt niet waarvoor de man is veroordeeld.

Boven de gevangenis cirkelt een politiehelikopter. In de omgeving rijdt veel politie. Bezoek is niet welkom vanwege de zoektocht. Alleen personeel wordt toegelaten, bevestigde de woordvoerder.

Door: ANP/NU.nl

Aangetroffen 

Omstreeks 10.30u is de vermiste gedetineerde aangetroffen op het terrein van de Pi Vught zelf.

4 thoughts on “Gevangene verdwenen in gevangenis Vught”

 1. mooi dat ie gevonden is.
  anders voor de zekerheid bij iedereen een ijzeren bal aan de voeten knopen, of d’r linkerarm over de rug aan rechtervoet vastmaken.
  dan lopen ze iig niet zo hard weg

 2. Er is een gedetineerde verdwenen uit de gevangenis.
  Maar “men” weet niet of hij ontsnapt is.
  Zal hij wel stilletjes onzichtbaar in een verloren hoekje zitten of hij is in rook opgegaan.
  Wàt een (dwaal)lichten daar bij justitie.

 3. Uit de cel wil nog niet zeggen over de muur… Maar ik ben blij t Fred zo’n helder licht is….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *