Amazone zwaargewond na val van paard in bossen bij Drunen

DSC03446-001

Een amazone is woensdag rond het middaguur zwaargewond geraakt bij een val een paard. Het ongeval gebeurde in de bossen nabij de Klinkert in Drunen. De traumahelikopter kwam ter plaatse om assistentie te verlenen deze landde in bossen nabij het incident. De amazone is zwaargewond met de traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Het paard werd door omstanders omgevangen en in veiligheid gebracht. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet bekend.

2 thoughts on “Amazone zwaargewond na val van paard in bossen bij Drunen”

  1. Op de eerste plaats hoop ik dat het met de ruiter goed afloopt en wens haar bij deze beterschap.Een kritische noot:er gebeuren erg veel ongelukken met paarden en hun berijders.Zou het niet verplicht moeten worden om altijd met minimaal twee mensen tegelijk te gaan rijden m.a.w alleen gaan rijden in de duinen verbieden.

    H.W.Bogaard

  2. Verplicht met 2en rijden lost valpartijen niet op. Je valt meestal niet zomaar van je paard. Als er 1 schrikt, gaat de ander gewoon mee. Het blijven kuddedieren. Het blijft altijd jammergenoeg gissen wat er gebeurd kan zijn. Het blijven dieren en soms is er sprake van onvoorzichtigheid van de ruiter maar zelfs met 20 jaar rijervaring kan je dier schrikken / struikelen en jij ongelukkig terecht komen. Met mountainbikes gebeuren ook ongelukken, met sport net zo, risico van het vak. Waar wel meer op gelet moet worden zijn de ruiters die nog steeds zonder cap, laarzen/chaps, en zelfs zadel buiten rijden. Ik heb al jaren geleden mijn ruiterbewijs gehaald omdat het misschien verplicht zou worden hier, ben er nog steeds een voorstander van om het in te voeren. Beterschap aan de ruiter!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *