Meisje op fiets aangereden nieuwe rotonde Sprang-Capelle

DSC00740

Dondermorgen is op de Dick Flemmingstraat in Sprang-Capelle een meisje op een fiets aangereden. Het ongeval gebeurde op de vernieuwde rotonde. De personenauto die de rotonde wilde verlaten zag het meisje over het hoofd en kwam met haar in botsing. Het meisje kwam hierdoor ten val en raakte lichtgewond. Het meisje is ter plaatse door het ambulancepersoneel onderzocht.

7 thoughts on “Meisje op fiets aangereden nieuwe rotonde Sprang-Capelle”

  1. Ik heb vanmorgen even ondersteuning geboden bij dit ongeval. Er was inmiddels al gealarmeerd. De verwondingen vielen gelukkig mee, maar het meisje en de bestuurster waren erg geschrokken. Op zich is de rotonde op deze kruising een hele verbetering, maar de plek waar het ongeluk is gebeurd, is het zwakke punt van deze vernieuwde rotonde. M.n. de fietsers zijn kwetsbaar, doordat ze niet of te laat opgemerkt worden. Ik heb het al een aantal malen bijna fout zien gaan en vanmorgen was het mis. De fietsers die gebruik maken van de rotonde geven ook aan dat ze dat het vervelendste punt vinden: Raadhuisstraat – rechtdoor – Van der Duinstraat. Het verkeer dat afslaat naar de Dick Flemmingsstraat ‘veroorzaakt’ het gevaar. Extra waarschuwingsborden plaatsen is wellicht een optie.

  2. Volgens mij zijn de rijbewijzen verkrijgbaar bij het waspoeder ofzo….gewoon je spiegels gebruiken, assertief rijden en aandacht voor voetgangers en fietsers…..over je schouder kijken is idd een vergeten les. Rij-instrukteurs, ik zie hier een GROTE UITDAGING voor jullie!!

  3. als de fietsers nu een de moeite nemen om ook goed te kijken en hun hand uit te steken naar welke kant ze gaan wordt het ook wat makkelijker!!!!!!!!

  4. Op een rotonde hoef je NIET je hand uit te steken, als je gewoon rechtdoor gaat!!
    http://theorie.tv/lessen/mod/resource/view.php?id=355
    “Als automobilist moet je bij afslaan VOORRANG GEVEN aan de fietsers die op de rotonde blijven rijden. Die fietsers zijn voor de bestuurder ,die rechtsaf wil slaan, rechtdoorgaand verkeer en daar moet je nu eenmaal voorrang aan verlenen.”

  5. Iedereen hier weet het altijd beter, net alsof jullie altijd alles volgens de regeltjes doen hahaha.. Ongeluk is vervelend maar kan gebeuren, fout zit aan 2 kanten.. automobilist moet inderdaad over zijn schouder kijken maar een fietser moet ook niet zomaar doorrijden.. je weet als fietser dat je kwetsbaar bent en wel is over het hoofd gezien kan worden..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *