Politie en buurtpreventie actie op de Drunenseweg in Waalwijk

DSC04834

De politie en buurtpreventie van Drunen en Waalwijk hielden donderdagavond een grote actie. Al het verkeer dat op de Drunenseweg in Waalwijk reed, werd van de weg af gehaald en naar de parkeerplaats van een zwembad geleid. Op de parkeerplaats werd iedereen aangesproken door een agent en later door iemand van de buurtpreventie. Het doel was mensen bekend te laten worden met de buurtpreventie en zich hier eventueel voor aan te melden. De actie duurde van 6 uur tot 10 uur. In de toekomst wil de politie meer van dit soort acties gaan houden. Een voertuig werd buitengebruik gesteld omdat deze te veel schade had.

PERSBERICHT.

Waalwijk – Buurtpreventieteams uit Waalwijk en Heusden hebben samen met de politie een preventieve controle gehouden op de Drunenseweg. Donderdag 29 mei 2014 werden tussen 18.00 uur en 22.00 uur zo’n 400 voertuigen gecontroleerd. Er werden twee bekeuringen uitgeschreven en er werd een kleine hoeveelheid softdrugs in beslaggenomen.

Samenwerking

Buurtpreventieleden deelden tijdens de controle flyers met inbraakpreventietips uit. Naar aanleiding van de actie hebben zich inmiddels drie nieuwe vrijwilligers voor de Waalwijkse buurtpreventieteams gemeld. De controle was er verder op gericht om de samenwerking tussen de verschillende buurtpreventieteams en politieteam’s te versterken.

4 thoughts on “Politie en buurtpreventie actie op de Drunenseweg in Waalwijk”

  1. Is dit de juiste manier om mensen te benaderen voor buurtpreventie? Ik ben benieuwd of ze voornamelijk positieve of juist negatieve reacties hebben gekregen.

  2. Wat is dat nu weer voor vage actie, heeft u een vereniging met teweinig leden en vreest u daardoor voor het voorbestaan van uw vereniging? Meldt u bij de politie kennelijk hebben zij tijd genoeg om uw vereniging onder de aandacht te brengen bij het publiek dmv een actie waarbij al hrt verkeer van de weg wordt geplukt en wordt lastig gevallen met informatie over uw vereniging. Kennelijk zijn er geen boeven meer te vangen…

  3. Er word al enige tijd geroepen er komt meer blauw op straat.
    Vanwege de crisis geen blauw maar een preventie team van vrijwilligers.
    Vind dit ronduit belachelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *