Automobilist (80) ongedeerd na treinongeval

DSC01462-001

Een 80-jarige automobilist uit Oisterwijk kwam met de schrik vrij nadat hij in botsing kwam met een trein. De man raakte niet gewond. Het treinverkeer raakte ruim twee uur gestremd.

Stoptrein

De aanrijding gebeurde maandagmorgen 30 juni 2014 om 10.05 uur op de spoorwegovergang op de Gasthuisstraat. De veroorzaker passeerde een stilstaande voorganger bij de spoorwegovergang. Hij verkeerde in de veronderstelling dat de voorganger met zijn auto stilstond vanwege wegwerkzaamheden. De man reed om zijn voorganger en de slagboom heen en voelde even later een harde klap. Het bleek dat de achterzijde van zijn auto geraakt was door de stoptrein Tilburg – Eindhoven. De trein was net opgetrokken van station Oisterwijk en reed dus nog met lage snelheid.

Rijbewijs ingevorderd

Ambulancepersoneel onderzocht de 80-jarige automobilist. Hij was niet gewond geraakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie heeft een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de 80-jarige man nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen. De auto van de man, een licht blauwe Mercedes, raakte bij de aanrijding zwaar beschadigd.

3 thoughts on “Automobilist (80) ongedeerd na treinongeval”

  1. Die man mag spreken van een engeltje op zijn schouders. En als je zomaar om een slagboom heen rijd is dit wel echt je eigen schuld.

  2. Dat onderzoek lijkt me wel op zijn plaats.
    Als je het verschil niet ziet tussen werkzaamheden en een gesloten overweg waar een auto staat te wachten is het niet meer verstandig om nog een auto te besturen

  3. Zonde zonde van die Nederlandse youngtimer Mercedes 280S… Natuurlijk heel veel beter dat erger voorkomen is… Dat wordt wel weer opnieuw ‘op’ voor het rijbewijs, denk / hoop ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *