Politie ruimt wiet

DSC05400-001

Tilburg, Kaatsheuvel, Sprang-Capelle – De politie heeft op dinsdag 29 juli 2014 in samenwerking met Enexis een hennepruimdag gehouden. Er werden twee kwekerijen geruimd in Tilburg en er werden buitenplanten inbeslag genomen in Sprang-Capelle en Kaatsheuvel.

Goirkekanaaldijk te Tilburg

 • Er werd op de bovenverdieping van een bedrijf een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met daarin 475 hennepplanten.
 • Er werd diefstal stroom en diefstal water geconstateerd. Van beide feiten worden nog aangifte gedaan.
 • Een 33-jarige Tilburger werd gearresteerd.

Bachlaan te Tilburg

 • Er werd in de woning een ontmantelde kwekerij aangetroffen.
 • Er werd diefstal stroom geconstateerd.
 • De eigenaar van de woning is gehoord.

Molenstraat te Sprang-Capelle

 • In de tuin van dit adres werden 2 buitenplanten aangetroffen en meegenomen ter vernietiging.

Anjerstraat te Kaatsheuvel

 • In de tuin van dit adres werden 11 buitenplanten aangetroffen en meegenomen ter vernietiging.
 • De 35-jarige bewoner werd gearresteerd op verdenking van overtreding van de Opiumwet

Gezamenlijke aanpak

De politie, gemeenten en openbaar ministerie geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

6 thoughts on “Politie ruimt wiet”

 1. Wel om 2 plantjes die iemand in zijn tuin heeft dat een inval te doen is erg ver gezocht….je mag namelijk als ik me niet vergis 2 of 3 plantjes zetten in je tuin voor fun gewoon eigen use….zonder dat politie erom kraaid….dus beste politie ga achter grote jongens aan en val niet mensen lastig door dingen te zoeken…om zo jullie eigen wet te overtreden.

 2. Haha 2 plantjes het is om te gieren
  Je mag 5 plantjes voor eigen gebruik hebben op balkon of in de tuin

 3. Anoniem, Je hebt groot gelijk, 2 plantjes weghalen uit een tuin is bijzonder zielig, nu ben ik toch al niet te spreken over politiebureau waalwijk, met smaad doen ze helemaal niks. en ja zware smaad praat ik dan over.

  Voor info hierbij een stukje van de rijksoverheid, het is sowieso verboden voor minderjarigen om te kweken en soms gedogen ze tot 5 plantjes.

  Thuis wietplanten of hennepplanten telen
  Het is niet toegestaan om (thuis) wietplanten of hennepplanten te telen. Bij een hoeveelheid van 5 planten of minder wordt aangenomen dat er geen sprake is van beroepsmatig of bedrijfsmatig handelen.

  Deze situatie wordt gelijk behandeld als die waarin sprake is van een geringe hoeveelheid, bestemd voor eigen gebruik. Bij ontdekking doet u afstand van de planten en wordt u meestal niet verder vervolgd.

 4. Hypocriete politiek, kweken mag niet maar een koffieshop (alleen de naam al), mag wel verkopen. Kan iemand mij dit even uitleggen??
  Overigens ben ik tegen deze rommel, maar dit beleid slaat nergens op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *