Tweede integrale handhavingsactie op arbeidsmigrantendeel camping Kaatsheuvel

DSC07536-001

Onder regie van gemeente Loon op Zand vond  op zaterdag 15 november 2014 een integrale handhavingsactie plaats op het arbeidsmigrantendeel van camping Droomgaard in Kaatsheuvel. De eerste handhavingsactie was op 15 juni.

De gemeente streeft naar een prettige en veilige leefomgeving voor al haar inwoners. Vanuit woningtoezicht controleerden we daarom o.a. de brandveiligheid, het aantal bewoners per stacaravan en naleving bouwvoorschriften. De actie van vandaag was een vervolg op de actie van 15 juni 2014. Wederom werkten de bewoners van de stacaravans goed mee om de controles te kunnen uitvoeren. Op het gebied van brandveiligheid zijn er een aantal aandachtspunten, betreffende enkele gaskachels en brandblusmateriaal.

Deze bevindingen worden besproken met de beheerder van de caravans. De politie verrichtte vijf aanhoudingen. Er zijn vijf gestolen fietsen in beslag genomen. Komende week controleert de gemeente of alle bewoners legaal op het arbeidsmigrantendeel van de camping verbleven. We doen dat door het nachtregister te controleren met de getoonde legitimatiebewijzen. We vergelijken dat met de bevindingen van 15 juni om het effect van voorgestelde verbeteringen te meten. De arbeidsmigranten werken voor diverse uitzendbureaus.

De uitzendbureaus huren de caravans op de camping. De bewoning op de camping is onderdeel van het arbeidscontract. De min of meer permanente bewoning is geregeld in het bestemmingsplan. In het kader van EU-wetgeving werken de arbeidsmigranten hier legaal. Bouwkundig toezichthouders van gemeenten uit de regio werden ingezet om de controles uit te voeren. De handhavingsactie vond plaats in samenwerking met de politie Zeeland-West-Brabant, het openbaar ministerie Zeeland-West-Brabant en de Koninklijke Marechaussee.

3 thoughts on “Tweede integrale handhavingsactie op arbeidsmigrantendeel camping Kaatsheuvel”

  1. Daar wordt al langer gehandeld, mogelijk ook in drugs, kwam er wel eens langs en zag dikwijls wazig spul daar.

    Maar niet jullie fietsen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *