Gaslek in woning De Spranckelaer Sprang-Capelle

DSC01256-001

In een woning aan de Spranckelaer gelegen aan de Vier Heultjes in Sprang-Capelle is zondagmorgen rond kwart voor negen een gaslek ontstaan. Binnenin de woning was de koppeling van de gasleiding los komen te zitten. De gealarmeerde brandweer kwam met drie wagens ter plaatse. Inmiddels waren de bewoners en hun kat al uit de woning. De brandweer ging met ademlucht en meetapparatuur de woning binnen. Al vrij snel werd een hoge concentratie gas gemeten door de brandweer. De brandweer wist het lek tijdelijk te dichten. Toen Enexis ter plaatse kwam heeft de brandweer het incident overgedragen aan Enexis. Het is al de tweede keer dat er op het park een gaslek is ontstaan. Volgens de bewoners van de Spranckelaer is de ellende begonnen toen ze gasleidingen hebben vervangen. Bij alle woningen begint de veengrond te verzakken. Het bedrijf dat de leidingen aangelegd heeft zal in kennis gesteld worden. Mogelijk zullen alle gasleidingen gecontroleerd moeten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *