Hennepkwekerijen in Kaatsheuvel en Sprang-Capelle

DSC05400-001

Kaatsheuvel, Sprang-Capelle – Vandaag, woensdag 27 mei 2015, heeft het Hennepteam Hart van Brabant in samenwerking met de gemeente en Enexis naar aanleiding van een anonieme melding een onderzoek ingesteld op twee lokaties in het buitengebied. Zowel in een bedrijfspand aan de Bevrijdingsweg te Kaatsheuvel als in een loods aan de Winterdijk te Sprang-Capelle werd een inval gedaan. In beide panden werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen.

In het pand aan de Bevrijdingsweg te Kaatsheuvel werden 950 hennepplanten en 400 hennepstekken aangetroffen. In de loods aan de Winterdijk te Sprang-Capelle werden 420 hennepplanten aangetroffen. In totaal werden er vier verdachten aangehouden. Er zal een nader onderzoek worden ingesteld.

Prioriteit

De politie en de gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

3 thoughts on “Hennepkwekerijen in Kaatsheuvel en Sprang-Capelle”

  1. en waar moet al die wiet dan vandaan komen voor de coffee-shops?raar geregelt in nederland verkopen mag wel maar verbouwen niet….ze zouden er beter aan doen door de regering zelf te laten kweken,kunnen we er nog wat belasting op vangen ook

  2. Je hebt een punt Ivar. Ik ben al jaren voor vrijgeven drugs, dan lost dit zichzelf wel op. iets wat niet mag brengt geld op schijnbaar, al die onzin ook voor wiet, ze noemen het niet voor niks gras is engels, bestrijdt cocaine en dergelijk spul maar, inclusief alcohol welke de zwaarste drug is.
    vrg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *