Noodweer zet Kaatsheuvel onder water

DSC06872

Dit gebeurde precies een jaar geleden in Kaatsheuvel op 28 Juli 2014. Toen stond heel Kaatsheuvel blank.

In Kaatsheuvel was het maandagmorgen een grote chaos. Straten liepen onder, kelders van huizen en bedrijven liepen vol en veel wegen zijn nu nog steeds onbegaanbaar voor auto’s. Op sommige plaatsen viel volgens de MeteoGroup in korte tijd zo’n zeventig millimeter regen. In het gebied tussen Waspik en Kaatsheuvel viel volgens Waterschap Brabantse Delta de meeste regen. Daarom heeft het waterschap hier maatregelen genomen. Zo is er een noodvoorziening en een noodpomp geplaatst die de hoeveelheid extra water kunnen verwerken.

no images were found

10 thoughts on “Noodweer zet Kaatsheuvel onder water”

 1. Was net bij de gemeentewinkel en daar wisten ze te vertellen dat de rioolpompen hier in kaatsheuvel niet meer werken,dus die kunnen het water niet wegpompen.

 2. ik ben nu bijna 60 jaar, maar zoals vandaag de regen naar beneden kwam ,heb ik nog nooit meegemaakt.bij mij huis kwam de regen via de buitenmuur en dak naar binnen,zelfs via het nieuwe dakraam dat ze er pas hebben ingelegt

 3. Kaatsheuvel tobt al jaren met de riolering. Waarom doen ze daar niets aan? Precies, er wonen geen wethouders in kaatsheuvel….

 4. En dan zijn ze hier in de gasthuisstraat .Nog zo gek om onder politie begeleiding een grote truck naar de Lidl te sturen voor de glas Bakken wij krijgen weer een golf water binnen.

 5. Ook bij mij liep het water bijna mijn keuken binnen.
  Ik kon het stoppen met een hele hoop handdoeken dekbedovertrekken en hoeslakens.
  Ook stond er 10 cmtr water in mijn garage waardoor mijn koelkast kortsluiting maakte en het licht binnen uitviel.
  Nog afgezien van verdere waterschade.
  Toen het ophield met regenen en ik voorzichtig naar buiten kon bleek het water aan de achterzijde zo glad als een spiegel te zijn.
  M.a.w. het water liep niet weg.
  Maar toen was daar mijn achterbuurman.
  Deze man had verstand van rioleringen en vertelde dat de stankafsluiters van de putten vast zaten en dat daardoor het water niet weg kon.
  Hij verwijderde een putdeksel en maakte de stankafsluiter los met een driepuntige hark.
  En warempel, je zag het water als een tierelier weglopen in een flinke draaikolk.
  Hij verwijderde op dezelfde manier nog meer putdeksels en maakte de stankafsluiters op dezelfde manier open.
  Er stond zeker 40 cmtr water in de straat maar dat was in een klein half uurtje helemaal weg. Troep en stank achterlatend.
  Het is voor mij hartstikke duidelijk.
  De eerstvolgende keer dat er weer zo`n weer wordt voorspeld zorg ik dat ik een driepuntige hark paraat heb om de put open te maken en de stankafsluiter open te trekken.
  Dat de gemeente dat eigenlijk zou moeten doen maar dat ze daar te laks in zijn is overduidelijk.
  Als ze preventief en op regelmatige tijde onderhoud zouden plegen en zorgen dat de stankafsluiters niet dichtgeplakt zijn zou het veel ellende kunnen voorkomen.
  (het dichtplakken komt door vuil dat bij goed weer droogt en de stankafsluiter daardoor niet goed meer werkt, wel voor de stank maar niet voor een goede waterafvoer)
  Als laatste vraag ik mij af of de gemeente Loon op Zand aansprakelijk gesteld kan worden.
  Het is hun verantwoordelijkheid als de stankafsluiters de afvoer van hemelwater in ernstige mate belemmeren door geen of onzorgvuldig onderhoud.
  Ik hoop dat iedereen die vandaag met wateroverlast te maken heefd gehad iets aan het bovenstaande heeft.

  Groetjes.

 6. Wel erg makkelijk om bij extreme situaties gelijk weer de schuld bij de gemeente te leggen. Het riool open te gooien met alle gevolgen van dien, zoals het ervoor zorgen dat mogelijke giftige of ziekteveroorzakende stoffen op straat zich vermengen met het regenwater, is geen goed plan. Als straks de halve straat ziek is dan weten we hoe het komt.

 7. Beste Fred en andere gedupeerde bewooners; Als de gemeente vaken een controle uitvoerd en de desbetreffende stankafsluiters opend en schoonmaakt sluiten dezen minder goed, wat weer andere klachten veroorzaakt.
  het helejaar door stank in je huis en de straat.
  Buiten dat, denk jij nu echt als het zo gemakelijk zou zijn om deze overlast en elende te voorkomen dat de gemeente er niets aan zou doen?
  Nee als dat het probleem zou zijn was het niet zovaak voorgekomen, ik heb niets met de gemmente Zeker niet met de gemaante Kaatsheuvel maar dit is niet zo gemakkelijk opgelost als jij hier omschrijft, ik wens alle betrokkenen en gedupeerde veel strekte in de strijd tege dit natuurverschijnsel waar (vele) mensen en gemeenten niet tegen opgewassen zijn.
  MVRGRT de putjesschepper.

 8. Alles reacties heel begrijpelijk. Ach wij hozen onze garage wel weer leeg. Maar lieve gemeente, 1 ding snap ik niet: waarom een prestige project als die ondergrondse garage terwijl huizen, winkels en tuinders elk jaar schade hebben. Ik vind het zo erg voor al die mensen. Weer tapijt in de vernieling, winkels met waterschade en dan de tuinders. Triest heel triest. Steed terugkerend probleem dus waarom geld niet besteed aan deugdelijke riolering. Dan aan overbodige parkeergarage?

Comments are closed.