Vluchtelingen ‘dreigen’ van brug te springen in Waalwijk

2015-09-29-0848-Vluchtelingen 'dreigen' van brug te springen in Waalwijk
Een groepje jonge vluchtelingen heeft maandagmiddag rond twee uur in Waalwijk voor grote consternatie gezorgd door mogelijk te dreigen om van een fietsbrug bij de N261 Midden-Brabantweg te springen. De asielzoekers waren de vele verplaatsingen naar tijdelijke opvanglocaties in Nederland beu.
De jeugdige vluchtelingen zouden met een bus van sporthal De Slagen in Waalwijk naar abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk worden gebracht. Voor een aantal van hen werden de vele verplaatsingen even te veel. Hierop besloot een zevental vluchtelingen naar de fietsbrug van de N261 Midden-Brabantweg bij Waalwijk te gaan. Voor even dreigden ze van de brug te springen. Politie en jongerenmedewerkers weerhielden ze ervan om daadwerkelijk te springen.

Verkeer
Het verkeer werd tijdelijk afgesloten op de Midden-Brabantweg. Automobilisten stapten uit hun wagen om toe te kijken. Ook de fietsbrug werd tijdelijk afgesloten voor al het fietsverkeer. De vluchtelingen worden nu bijgestaan door de politie en jongerenmedewerkers.