Duif veroorzaakte enorme stroomstoring in Brabant: 22.500 huishoudens uurtje zonder stroom

DSC00244-picsay

Grote delen van Waalwijk, Oudheusden, Sprang-Capelle, Aalburg, Loon op Zand en Werkendam zijn zondagmiddag getroffen een grote stroomstoring. 22.500 huishoudens zaten een klein uur zonder elektriciteit. Rond halfzes was de storing weer verholpen. Oorzaak van de stroomstoring was een duif die ergens tegenaan vloog. De vogel heeft de klap niet overleefd.

Liftopsluitingen
Meerdere mensen kwamen vast te zitten in de liften die uitvielen. Bij de brandweer kwamen meerdere  meldingen binnen van zulke gevallen in een flat aan de Meester Troelstrapark in Waalwijk en aan de Fazant in Sprang-Capelle. Deze mensen zijn inmiddels bevrijd. Cafetaria Catering Ophorst in Sprang-Capelle heeft vanwege de stroomstoring de deuren moeten sluiten. Ook de McDonalds in Waalwijk is dicht.