Drugsgebruiker draait door Waalwijk

DSC02499-001

Een 19-jarige jongeman uit Krabbendijke draaide door na het gebruik van de harddrug LSD. Agenten moesten alle zeilen bij zetten om hem te overmeesteren. Op vrijdagavond 27 mei 2016 rond 19.00 uur kreeg de politie meldingen over een ordeverstoring op de Akkerlaan. De 19-jarige verdachte was helemaal van de wereld. Hij was in het water gesprongen, wilde, sloeg wartaal uit en viel mensen aan. Op een gegeven moment sprong hij bovenop een passerende auto. Voor zijn eigen veiligheid en de veiligheid van anderen probeerden agenten de jongeman te overmeesteren De verdachte verzette zich daarbij hevig. De agenten moesten daarbij overigens het nodige commentaar van omstanders incasseren. Het lukte uiteindelijk om de verwarde jongeman onder controle te krijgen.

Kalmerend medicijn
Na medische controle door ambulance personeel, werd hij overgebracht naar het politiebureau. Een GGD-arts diende een kalmerend medicijn toe, waarna de verdachte weer enigszins tot rust kwam. Naar eigen zeggen had hij de harddrug LSD gebruikt, waardoor hij in een hallucinerende en verwarde toestand raakte. In overleg met de GGD-arts is de verdachte overgedragen aan zijn moeder, die verder zorg voor hem zou dragen. Tegen de 19-jarige verdachte is proces-verbaal opgemaakt wegens het verstoren van de openbare orde. De politie is nog op zoek naar de onbekende automobilist, die bij het incident mogelijk schade aan zijn auto heeft opgelopen. Hij kan via 0900-8844 met de politie contact opnemen voor schadebemiddeling.