Twee mannen met hamers overvallen supermarkt

DSC05453-001

Loon op Zand – Twee onherkenbare mannen hebben vrijdagavond een supermarkt overvallen. Ze bedreigden personeel en klanten met een hamer. Een nog onbekend geldbedrag was de buit.

Op vrijdag 4 november 2016 om 18.52 uur kwam de eerste melding binnen vanuit een supermarkt aan het Oranjeplein dat er een overval was geweest. Korte tijd later kwamen er meerdere meldingen binnen van klanten die de supermarkt in wilden lopen en werden bedreigd met een wapen. Deze klanten waren gevlucht. Genoeg redenen voor het Operationeel Centrum om veel politie-eenheden naar Loon op Zand te sturen voor deze overval. De omgeving werd afgezet en enkele agenten stelden een onderzoek. Enkele medewerkers van de supermacht werden snel verhoord. Ze gaven aan dat er twee gemaskerde mannen met een hamer binnen waren komen lopen. Ze eisten geld en hebben dat uiteindelijk ook meegenomen. Het personeel stond angsten uit. Ze gaven het volgende signalement op dat direct verspreidt werd onder de politieagenten. Ook werd burgernet en twitter ingezet op zoek naar de verdachten. Dader een was een blanke man van ongeveer 1.70 m lang. Hij had een zwarte jas aan met witte accenten erin. Hij had een zwarte bivakmuts op en zwarte handschoenen aan. Dader twee was een man van ongeveer 1.75 m lang. Hij was helemaal in het donker gekleed.

Slachtofferhulp

De geschrokken medewerkers en klanten van de supermarkt zijn aan het bureau gehoord. Ook is er slachtofferhulp ingeschakeld. Ondanks de zoektocht werden de daders niet gevonden. Wel kwamen er al verschillende tips binnen van mensen die de daders mogelijk al voor maar ook na de overval hadden gezien. Maar de politie wil graag in contact komen met mensen die iets van deze zaak afweten of tips hebben over de daders. Ook als mensen beelden hebben van de openbare weg voor hun woning en mogelijk de daders opgenomen hebben wil de politie graag in contact met ze komen.