Kind (3) sluit zichzelf op in hete auto, politie grijpt in

DSC_0041-picsay

De hulpdiensten zijn vrijdagmiddag met spoed uitgerukt naar de Van Vessemstraat in Waalwijk. Een jong kindje had zichzelf ingesloten in de auto van zijn moeder. Het jongetje van ongeveer drie jaar oud zat achterin de auto en had de sleutels van de auto in zijn handen. Hij had op het knopje van de centrale deurvergrendeling gedrukt en zichzelf zo ingesloten. Hierdoor gingen alle deuren op slot. Het jochie wist zelf niet uit de auto te komen. De moeder belde direct 112. De politie kwam met vier man ter plaatse en heeft meteen de ruit van de auto ingeslagen. Door de warmte in de auto was het kind versuft geraakt. Zijn gezicht was rood aangelopen. Ambulancepersoneel heeft het kind nagekeken. Een politieagent raakte gewond aan zijn hand door het glas van de autoruit. Hij is ter plaatse behandeld. Het kind kreeg een knuffel van de hulpdiensten voor de schrik.

Foto Marvin Doreleijers