Dronken automobilist knalt op geparkeerde auto en richt ravage aan in Sprang-Capelle

18056015_1791282007854675_232721162027503038_o

Tijdens de nachtdienst ontvingen agenten van Politieteam Langstraat een melding van een verkeersongeval op de van der Duinstraat te Sprang-Capelle.

Aldaar constateerde zij een flinke ravage. Een dronken bestuurder bleek met behoorlijke snelheid achterop een geparkeerd voertuig te zijn gereden. Door de klap was het geparkeerde voertuig doorgeschoven tegen een tweetal andere geparkeerde voertuigen. Aan alle voertuigen ontstond hierdoor schade.

De dronken bestuurder werd meegenomen naar het politiebureau. Aldaar werd van hem een ademanalyse afgenomen. De uitslag betrof 795 ugl. Hierop werd het rijbewijs direct ingevorderd. Ook bleek de bestuurder korter dan vijf jaar zijn rijbewijs te hebben en dus zogenoemd beginnend bestuurder te zijn. Voor deze categorie gelden nog strengere regels.

De verdachte ontving voor het rijden onder invloed van alcohol en het hierbij veroorzaken van een verkeersongeval een dagvaarding en mag zich binnenkort verantwoorden voor de politierechter.

politie.nl