Gezochte man opgepakt in bos Oudheusden, ander nog voortvluchtig

DSC09574

Giessen/Oudheusden – Maandag 29 mei hielden wij rond 12.25 uur een 38-jarige man uit Roemenië aan op de Elshoutseweg in Oudheusden. Hij wordt er van verdacht betrokken te zijn bij een diefstal in Giessen eerder die dag.

Een auto met daarin een aantal mannen uit Oekraïne werd ingehaald door een andere personenauto en overgehaald om te stoppen. De twee mannen in de andere auto deden zich voor als politieagenten en wisten de mannen uit Oekraïne geld afhandig te maken. In Oudheusden kwam de auto met daarin de verdachten tot stilstand vanwege een mankement en de twee gingen er te voet vandoor. Met behulp van een politiehond en de politiehelikopter werd een van hen aangehouden. De tweede verdachte wist te ontkomen. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor verder onderzoek.

Legitimatie

Agenten hebben altijd hun speciale politielegitimatiebewijs bij zich. Daarmee kunnen zij aantonen dat zij daadwerkelijk werkzaam zijn bij de politie. Om deze legitimatie mag altijd worden gevraagd. Bij twijfel kan men bellen met 0900-8844.