Bronzen beelden gestolen!

1498489568-picsay

Kaatsheuvel, Dongen, Breda, Raamsdonk en Oosteind – De politie is dringend op zoek naar informatie over het grote aantal gestolen bronzen beelden. Hebt u iets gezien van de diefstallen of weet u hier iets vanaf? Meld het ons, desnoods anoniem.

De afgelopen maand is West-Brabant getroffen door een golf van diefstallen van (bronzen) beelden. Alleen in Kaatsheuvel en Dongen zijn de afgelopen maand minimaal drie beelden gestolen. Maar ook Breda, Raamsdonk en Oosteind zijn bezocht door de dieven. De zaken zijn naast elkaar gelegd en er zijn overeenkomsten in de modus operandi. Zo zijn de beelden veelal afgeslepen. Dat moet toch te horen of te zien zijn. Het zou kunnen dat het hier om dezelfde dader(s) gaat maar daar is nog geen zekerheid over. De opbrengst van de omgesmolten beelden staat niet in verhouding tot de schade. Een kilo brons levert 4 a 5 euro op, wat neerkomt op enkele honderden euro’s per bronzen beeld. De schade loopt echter in de tienduizenden euro’s per beeld buiten de emotionele waarde die de beelden hebben. We roepen dan ook de hulp in van mensen die iets gezien hebben van de diefstallen of die weten waar de beelden heen zijn gegaan.