Inbrekers opgepakt in Sprang-Capelle

1500771421-picsay-001

Sprang-Capelle – Na een woningbraak is een van de inbrekers snel opgepakt, zijn partner in crime wist te ontsnappen maar werd later aangehouden.Op zondag 23 juli 2017 om 00.15 uur werden verschillende surveillance eenheden naar de Walstro gestuurd. Er was een melding binnen gekomen van een inbraak in een woning in die straat. Agenten omsingelden de woning en zagen in de woning iemand lopen. Omdat het niet duidelijk was of het de bewoner of een inbreker was riep de agent dat de man naar buiten moest komen. De man reageerde door naar boven te lopen.

Op de vlucht

Op dat moment begreep de agent dat dit een inbreker moest zijn en rende de woning binnen. Op dat zelfde moment sprongen er boven twee mannen uit het raam. Via een dak wisten ze te vluchten achtervolgd door de agenten. De verdachten verdwenen in de bosjes. Een toegesnelde hondengeleider wist met zijn hond in korte tijd één van de verdachten te traceren in een sloot, die werd aangehouden. Deze 23-jarige man uit Litouwen zonder vaste verblijfplaats in Nederland werd naar het bureau gebracht. Ondertussen werden de politie systemen geraadpleegd om informatie over de aangehouden verdachte. Uit de systemen bleek met wie hij eerder op inbrekerspad was geweest en in welke auto ze toen reden. Op datzelfde moment kwam er een melding van een verdachte auto in de Irenestraat, dat bleek die auto te zijn waarmee ze eerder op dievenpad geweest waren. Toen agenten daar aankwamen lag er in die auto een 30-jarige man uit Litouwen zonder vaste verblijfplaats in Nederland. Hij voldeed aan het signalement wat eerder verspreid was. Ook waren zijn schoenen en broek nat. Genoeg om deze verdachte, na overleg met de officier van justitie, aan te houden.