Kop-staartbotsing op A59 bij Waspik zorgt voor file richting Hooipolder

1504023075-picsay-001

Op de A59 bij Waspik is dinsdagmiddag rond 17.45 uur een kop-staartbotsing gebeurd. Die zorgde voor een file, die zo’n drie kwartier later nog zeven kilometer lang was.

Het is niet bekend waardoor de drie auto’s tegen elkaar reden. Vanwege het ongeluk werd een ambulance gealarmeerd, maar het is niet bekend of er ook daadwerkelijk iemand gewond is geraakt. Eén van de auto’s liep zodanig veel schade op dat hij weggetakeld moest worden. De bestuurders van de andere twee auto’s konden hun voertuigen via de afrit van de snelweg halen.

Vanwege de botsing was tijdelijk één rijstrook dicht, in de richting van knooppunt Hooipolder. Rond half zeven was de file ongeveer zeven kilometer lang en moesten weggebruikers rekening houden met een half uur extra reistijd.