Auto knalt tegen vangrail op A59; twee rijstroken dicht bij Sprang-Capelle

1504885318-picsay

Een auto is vrijdagmiddag rond 17.15 uur tegen de vangrail in de middenberm van de A59 geklapt. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van Sprang-Capelle.

Hoe het ongeluk kon gebeuren is niet bekend. Vermoedelijk was het eenzijdig. De inzittende van de auto raakte gewond en is door het ambulancepersoneel onderzocht. Zijn auto liep forse schade op aan de neus. Doordat de auto olie lekt, duurt het langer om de weg vrij te krijgen.

Snelweg dicht

Vanwege het ongeluk was de snelweg ter hoogte van Dussen, in de richting van knooppunt Hooipolder, korte tijd dicht. Het verkeer werd tijdelijk via de vluchtstrook geleid.

Even voor zes uur, toen de rechterrijstrook weer vrij was, stond er nog een file van zes kilometer, met een vertraging van meer dan een half uur. In de tegengestelde richting staat een kijkersfile van zo’n twee kilometer, tussen Waspik en Waalwijk.