Behulpzame agent aangevallen door man Kaatsheuvel

1506933442-picsay

Een agent die aan de Peperstraat een schijnbaar onwel geworden man wilde helpen is door deze 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats ernstig mishandeld. De diender hield daar verschillende (bijt)wonden in zijn gezicht, handen, buik en been aan over.

Op maandag 2 oktober rond 10.13 uur ziet de agent een man op straat liggen. Hij rijdt op dat moment in een onopvallende politieauto, maar is wel gekleed in uniform. De diender stapt uit en wil de man te hulp schieten. Hij belt 112 om medische assistentie op te roepen en wordt vervolgens vanuit het niets aangevallen door de verdachte. Het tweetal raakt in gevecht en de diender roept politie-assistentie op. Meerdere agenten komen vervolgens op de melding af en ontzetten de gewonde diender. De verdachte verzet zich zo hevig dat er vijf agenten nodig zijn om hem onder controle te krijgen. De man is geboeid en daarna afgevoerd naar het cellencomplex in Tilburg. De agent is naar het ziekenhuis gebracht om behandeld te worden aan zijn verwondingen, na behandeling daaraan heeft hij het ziekenhuis kunnen verlaten. Waarom de man de agent aanviel is nog onduidelijk. Hij is ingesloten en zal gehoord worden.

Geweld tegen politiemensen

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak.