Bouwvakkers onwel in Dongen, één zwaargewond na val van dak

1507731714-picsay

Drie bouwvakkers zijn woensdagmiddag onwel geworden tijdens het werk aan een huis aan de Minister Aalberselaan in Dongen. Eén man viel van het dak en raakte zwaargewond.

Onder andere een traumahelikopter is ter plaatse om te helpen. Omdat de bouwvakkers werkten met gevaarlijk asbest, dragen hulpdiensten mondkapjes en worden zij op het terrein ontsmet.

Naast de gewonde bouwvakker raakten ook twee collega’s onwel. Zij zijn inmiddels weer bij kennis en kregen hulp van de ambulancediensten. Ze hoefden niet mee naar het ziekenhuis. De zwaargewonde collega is wel met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Onder andere de brandweer is in Dongen om te achterhalen waardoor de mensen onwel zijn geworden. Een paar honderd meter van de straat is afgezet, om mensen niet in aanraking te laten komen met mogelijk gevaarlijke gassen. Op gepaste afstand, aan de andere kant van de sloot tegenover het huis, zijn veel buurtbewoners verzameld.

Ontsmet

Naast de drie bouwvakkers waren er nog meer mensen aan het werk in het huis. Zij hebben hun kleding moeten uittrekken en zijn ontsmet.