Tientallen ouderen hun huis uit door stroomstoring in Waalwijk

006

Tientallen ouderen in Waalwijk zijn dinsdagavond uit hun huis gehaald omdat hun woningen zijn getroffen door een grote stroomstoring. Die duurt al uren en is de komende uren nog niet opgelost, aldus netbeheerder Enexis. Het gaat om bewoners van twee appartementencomplexen aan de Comtembergstraat. De storing is hoogstwaarschijnlijk niet voor 1 uur vannacht opgelost. Woningbouwcorporatie Casade heeft voor een warme opvanglocatie in de buurt gezorgd. Een enkeling heeft ervoor gekozen om de nacht in het eigen appartement door te brengen, maar de meesten kiezen ervoor om in elk geval de eerste uren warm bij elkaar te blijven. Ze krijgen soep aangeboden.

De storing begon rond 16.50 uur na werkzaamheden in de straat. Het lukte Enexis urenlang niet om de bron te vinden. Pas na 22.00 uur werd de storing gelokaliseerd en konden medewerkers beginnen met de reparatie. Daarvoor moet een deel van de kabel vernieuwd worden en opnieuw worden aangesloten op de bestaande kabels. Dat duurt volgens een woordvoerder al gauw zo’n drie uur.