Grote brand in voormalige fabriek van Jonker Fris in Heusden: ‘Blijf uit de rook’

1518376188-picsay-001

De leegstaande fabriek van Jonker Fris in Heusden staat in brand. Volgens een woordvoerder van de brandweer brak het vuur rond zeven uur zondagavond uit, ergens in het midden van het pand waar houten vloeren liggen. Er zijn zes wagens ingezet om de brand te blussen.

De fabriek staat aan de Nieuwe Maasdijk. De vlammen sloegen al snel uit het dak. Tegen tien uur zondagavond kon het sein brand meester nog niet worden gegeven. Er was op dat moment veel rookontwikkeling. De gemeente Heusden waarschuwt mensen uit de rook te blijven.

Oorzaak nog onbekend
Over de precieze oorzaak van de grote brand is niets bekend. De brandweer heeft een zogeheten looplijn vastgesteld: de brand mag die niet overschrijden.

De activiteiten van Jonker Fris in Heusden duurden van 1910 tot 2008. Per jaar werden er 100 miljoen stuks groentenconserven geproduceerd. Dat werk werd overgenomen door HAK in Giesseen. De merknaam Jonker Fris wordt nog wel als fruitmerk voor vlaaivullingen gebruikt.