Vrachtwagen botst op voorganger op A59 bij Sprang-Capelle

1522135122-picsay

Op de A59 is ter hoogte van Sprang-Capelle een vrachtwagen achterop een personenauto gebotst. Eén persoon raakte daarbij gewond.

Het ongeluk gebeurde op de rechter rijstrook in de richting Den Bosch. Die baan was, net als de vluchtstrook, enige tijd afgesloten.

Verkeer kon er mondjesmaat langs. Daardoor was een file ontstaan vanuit de richting van knooppunt Hooipolder. Volgens de ANWB was dat rond 09.30 uur zo’n acht kilometer, wat zorgde voor een vertraging van ongeveer drie kwartier. Later op de ochtend loste de file op.

Verkeer richting Den Bosch werd aangeraden om te rijden via Breda en Tilburg. Ook probeerden mensen de binnenwegen te pakken. Tussen Waspik en Waalwijk stond het op lokale wegen vast, door het vele sluipverkeer.