Gewapende man overvalt snackbar in Waalwijk, maar vlucht zonder buit

DSC04118-001

Een man die donderdagavond probeerde snackbar Wang in Waalwijk te overvallen, is afgedropen toen bleek dat zijn de eigenaar van de cafetaria niet onder de indruk was van zijn ‘wapen’. De man van een jaar of veertig kwam rond 21.50 uur de snackbar aan de Baardwijksestraat binnen en bestelde nonchalant een broodje kroket. Hij zei dat hij dat niet direct kon betalen en vertelde de verkoper dat hij binnen vijf minuten terug zou komen met wat geld. Hij kwam terug met iets dat op een zwart vuurwapen leek en eiste geld. Dat maakte alleen weinig indruk op het snackbarpersoneel. ,,Het wapen was heel onrealistisch”, zegt eigenaar Zhao in een korte reactie. Hij liet zich dan ook niet intimideren en joeg de overvaller zijn zaak uit. De man ging er zonder buit vandoor, waarschijnlijk richting het RKC-stadion. Hoewel hij niets heeft kunnen meenemen, is de politie dringend naar de dader op zoek. Er is een Burgernet-bericht uitgedaan, zodat mensen in de buurt naar de man kunnen uitkijken.