Brand in pand voor dagbesteding Waalwijk, vermoedelijk kaarsenmachine vergeten uit te zetten

20180506053023_FPMB7962

In een pand van Prisma voor gehandicaptenzorg aan de Prof. Zeemanweg in Waalwijk is een brand uitgebroken zaterdagnacht. Waarschijnlijk is een machine in de kaarsenmakerij niet uitgezet en in brand gevlogen. De politie was er eerder dan de brandweer, maar kon met geen mogelijkheid het vuur zelf blussen. Ze hebben nog een ruit ingetrapt om het vuur met bluspoeder te bestrijden, maar de kaarsvet machine brandde inmiddels zo hard dat dit niet hielp. De brandweer heeft het vuur uiteindelijk geblust.Een machine die kaarsvet smelt in de kaarsenmakerij heeft waarschijnlijk de hele nacht aangestaan. De brandweer heeft een onderzoeksteam aangesteld om de precieze oorzaak te achterhalen. Het kan zijn dat de thermostaat van de machine is doorgebrand. Het pand van Prisma stond vol met rook. De roetdeeltjes zijn overal in gaan zitten, maar blijkbaar kan de dagbesteding gewoon doorgaan de komende dagen.