Nieuw gaslek ontstaat tijdens repareren in Loon op Zand: ‘Blijf binnen en start geen auto’

20180506104649_FPMB7990

In een plantsoen op de hoek Collinsstraat met Gagarinstraat in Loon op Zand is in de nacht van zaterdag op zondag een gaslek ontstaan. Tijdens de reparatiewerkzaamheden ontstond er een nog groter lek waardoor er een hoop gas ontsnapte.

De buurt is afgezet. Binnen een straal van honderd meter, dus dat geldt voor de bewoners van de Gagarinstraat en de helft van de Collinsstraat, mogen mensen niet hun huis uit en mogen auto’s niet gestart worden. Dit omdat er dus overal nog gas hangt.

Een buurtbewoner rook zaterdagnacht een sterke gaslucht tussen geparkeerde auto’s. De ter plaatste gekomen brandweer deed een meting waaruit bleek dat er een gaslek was ontstaan op de plek waar onlangs een boom is geplant. Waarschijnlijk is bij die werkzaamheden al een klein lek ontstaan.

Enexis is sinds 3.00 uur bezig om het lek te repareren. Tijdens die werkzaamheden knapte het lek blijkbaar verder open. Dat betekent dat een complete buis van ongeveer één meter lang vervangen moet worden. Die werkzaamheden kunnen nog even gaan duren.