Man verdronken bij zwemplas Drunen: ‘Dit is nog nooit eerder gebeurd’

DSC05781-001

 

Een Poolse man van 21 is vrijdagavond bij de afgraving aan de Kanaalweg in Drunen het water in gegaan en vervolgens onder het water verdwenen. Een vrouw die het zag gebeuren heeft onmiddellijk de ambulance en politie gebeld. Helaas is de man onderweg naar het ziekenhuis overleden.

Hulpdiensten zoals politie en ambulance waren snel ter plekke en wisten de man uit het water te halen. “Ze zijn een half uur bezig geweest met reanimeren en de man is vervolgens met een hartritme, me spoed naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis vervoerd”, aldus een woordvoerster van de politie. De man is helaas onderweg overleden.

Niet kunnen zwemmen
“Vermoedelijk kon de man niet zwemmen. En had hij niet door dat het water vrij abrupt van ondiep naar heel diep, zo’n 15 meter, gaat.” De vrouw die het zag gebeuren en de ambulance heeft gebeld, heeft volgens de politie bevestigd dat de man niet kon zwemmen. Het is volgens de politie de eerste keer dat er iemand is verdronken bij de zandafgraving.