Opnieuw zeer grote brand bij recyclingsbedrijf Huiskes Metaal in Waalwijk, pand lijkt verloren

1532725538-picsay

Bij recyclingsbedrijf Huiskes Metaal in Waalwijk is opnieuw een zeer grote brand uitgebroken. De rookwolken zijn van ver te zien. De wegen in de omgeving zijn afgesloten. Anderhalf jaar geleden brandde het bedrijf bijna volledig af. In de loods ligt veel brandbaar materiaal.

De brand is uitgebroken bij het bedrijf Huiskes Metaal. De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant zegt dat er veel rook vrijkomt . Er komen veel extra blusvoertuigen assisteren. Het pand lijkt niet meer te redden.

‘Blijf weg bij brand’
De veiligheidsregio roept mensen dringend op weg te blijven van het bedrijventerrein. Inmiddels is een nog groter gebied afgezet. Het water wordt uit de haven van Waalwijk gepompt.

De rook trekt hoog over de Bergsche Maas richting het Land van Heusden en Altena. Bij last van rook, adviseert de veiligheidsregio om ramen en deuren te sluiten en de mechanische ventilatie uit te zetten. Ook zijn kleine explosies te horen. In Kaatsheuvel is de brand goed te zien.