20 bedrijven en woningen zonder stroom door brand in Waalwijk, Enexis zoekt snelle oplossing

1540549135-picsay

De brandweer werd vrijdagochtend opgeroepen in verband met brand in een transformatorhuisje in Waalwijk. In eerste instantie meldde Enexis dat twee bedrijven daardoor zonder stroom zaten. Later bleek dat nog eens achttien kleine bedrijfjes, sommige met woning, zonder stroom zitten.

De melding kwam vanaf de Industrieweg in Waalwijk. Daar stond het huisje compleet in brand. De brand is inmiddels geblust, maar dat nam enige tijd in beslag. Enexis moest eerst de stroom omschakelen, zodat de brandweer daadwerkelijke water kon gebruiken om het vuur te blussen.

Voorlopig zitten de in totaal twintig bedrijven en huizen zonder stroom. De monteurs van Enexis hebben de schade in het transformatorhuisje opgenomen en de hele installaties is verloren gegaan door de brand. Daardoor moet Enexis op zoek naar een oplossing om iedereen weer van stroom te voorzien. ,,We gaan nu bekijken wat de snelste oplossing is. Dat kan zijn het plaatsen van een laagspanningskast met een aggregaat. Het kan ook zo zijn dat het vervangen van de installatie sneller is”, licht een woordvoerder van het bedrijf toe. Hij geeft ook aan dat dat nog enkele uren in beslag gaat nemen.

De brandweer heeft de rook die ontstond door de brand besproeit, zodat deze neersloeg. Daarmee werd voorkomen dat de rook enkele bedrijven binnentrok.