Zeer grote brand bij TUF Recycling in Dongen

DSC09263-001

Bij een recyclebedrijf van kunstgrasmatten in Dongen (Noord-Brabant) woedt een grote brand. Vlammen en zwarte rookpluimen zijn van veraf te zien. Het bedrijf kwam eerder in opspraak omdat er illegaal kunstgrasmatten liggen opgeslagen.

TUF is samen met Vink uit Barneveld het enige bedrijf in Nederland dat tegen betaling van 10.000 tot 20.000 euro per veld, kunstgrasmatten recyclet. Althans, dat belooft het bedrijf te doen. In de praktijk blijken bergen kunstgrasmatten illegaal opgeslagen te liggen op het terrein van het bedrijf in Dongen. Dit bleek eerder uit een aflevering van het programma Zembla.

Opruimen

De gemeente eiste deze week dat TUF de illegale opgeslagen bergen kunstgrasmatten meteen opruimt. Doet het bedrijf dit niet dan gaat de gemeente het zelf regelen en de kosten verhalen op het bedrijf. Juist donderdagavond staat de situatie bij TUF op de politieke agenda van de gemeenteraad van Dongen.

De brand veroorzaakt erg veel zwarte rook en stank. De rook trekt over de A58. De brand trekt zo veel bekijks dat de veiligheidsregio heeft opgeroepen hulpverleners de ruimte te geven. Het pand staat overigens los van andere panden.

De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant adviseert uit de rook te blijven, ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten. Hoe de brand ontstond, is nog niet bekend.

no images were found