Auto rijdt Lidl in Dongen binnen, 33-jarige bestuurder verdacht van poging tot doodslag

1544435578-picsay

Een auto is maandagochtend in Dongen de Lidl aan de Windmolenweg binnengereden. Daarbij vielen geen gewonden. De winkel raakte licht beschadigd. De politie heeft een 33-jarige man uit Dongen aangehouden voor poging tot doodslag.

De wagen reed rond 8.30 uur door de openstaande eerste pui de winkel binnen. Kort daarvoor had de Suzuki Alto al op de parkeerplaats rondjes gedraaid. Nadat de auto door de openstaande deuren naar binnen was gereden, gaf de bestuurder opnieuw gas om door de gesloten tweede pui te rijden. Daarbij slipte de wagen volgens de politiewoordvoerder op een mat. “We moeten er niet aan denken dat hij wel door de tweede pui was gereden”, zegt politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk. “De winkel was open en het was er druk. Dan hadden er echt ongelukken kunnen gebeuren.”

Na de mislukte poging om door de tweede pui te rijden, reed de wagen vervolgens achteruit weer weg.

De politie is bij de winkel aanwezig voor onderzoek. De aangehouden man is een bekende van de politie. Zijn motieven voor de daad zijn nog onbekend, de man wil nog niet praten. “We gaan ervan uit dat hij niet uit was op een kaskraak of geld”, meldt de politiewoordvoerder. Burgemeester Marina Starmans komt ter plaatse om de geschrokken medewerkers en klanten een hart onder de riem te steken.

no images were found