Buurt rouwt om gedode oma Cory: ’We zijn er kapot van.’

1548841575-picsay

KAATSHEUVEL – „We zijn er kapot van.” Dat zijn de woorden waarmee buurman Emmers van de woensdagochtend vroeg gedode oma Cory (64) het gevoel in Kaatsheuvel raak samenvat. „Het was zo’n gigantisch lieve vrouw, wat een vreselijk drama.”

Emoties maken zich woensdagmiddag meester over een vrouw van middelbare leeftijd, die aan de rood-wit gekleurde politielinten een kijkje neemt. Ze staart naar het aan de Jan de Rooijstraat gelegen huis van Cory, waar schermen met zwarte linten het zich op politie-onderzoek ontneemt. De vrouw vloekt zachtjes en loopt dan weg. Ze kan niet bevatten dat de in de buurt geliefde Cory het leven is ontnomen.

’Help! Help!’

Het is woensdagochtend tegen vier uur als de politie een melding krijgt van een verdachte situatie bij het huis van Cory. Buren horen een schreeuw om hulp, verklaart een man die een van hen sprak. ’Help! Help!’, zou te horen geweest zijn. Een hulppoging blijft uit.

Agenten die arriveren vinden Cory buiten op de oprit van haar woning. Ze is dan al overleden. Al gauw wordt duidelijk dat G. de woning van Cory is binnengedrongen en daar geweld gebruikt is. In het huis bevinden zich op dat moment ook de (ex-)partner (25) van G., en hun enkele maanden oude zoontje, zo meldt de politie. G. heeft zich dan al uit de voeten gemaakt met zijn auto en wordt veertig minuten na de politiemelding, 1,5 kilometer verderop op de Burgemeester Van der Heijdenlaan gearresteerd.

’Ik geef me over’

De aanhouding gaat volgens een getuige zonder slag of stoot. „Er werd wel wat geschreeuwd, maar hij hield zich redelijk kalm. ’Oké, oké, ik geef me over!’, riep die man. Daarna werd hij geboeid en in een politiewagen gezet”, aldus de vrouw. Forensisch specialisten voeren gedurende de ochtend sporenonderzoek uit in en bij de Volkswagen Golf van G., waarvan de motor nog draaide. Ook doorzoeken rechercheurs de woning van de verdachte.

Terug naar het huis van Cory, waar meneer Emmers ’s middags over zijn overleden buurvrouw vertelt. „Ze maakte hier altijd op woensdagochtend het huis schoon. Ze werkte hard en was een fijne vrouw om mee te kletsen. Het is dan ook niet zo vreemd dat ze hier in de buurt zoveel schoonmaakadresjes had. Ze was dol op haar drie kleinkinderen, van wie de jongste nog maar een paar maanden oud is.”

Aanleiding

Wat de aanleiding is voor het nachtelijke geweld; daar wilt Emmers niet over praten. Ook de politie doet daarover geen mededelingen, behalve dat er vermoedelijk sprake is van ’een misdrijf in de relationele sfeer’. Hoe Cory exact om het leven is gekomen, onderzoekt de politie.

BRON: Telegraaf.nl