Meerdere waarschuwingsschoten gelost in winkelstraat in Waalwijk, agenten gewond bij arrestatie verwarde man (30)

1548075102-picsay

De politie heeft maandagmiddag rond 13.45 uur drie waarschuwingsschoten gelost in de Margrietstraat in Waalwijk. Dat gebeurde bij de aanhouding van een agressieve man (30).

De mogelijk verwarde man liep door de straat en sloeg daar met een stok op meerdere auto’s. Hij gedroeg zich erg agressief. Een ter plaatse gekomen agent schakelde meteen hulp in. Met drie agenten benaderden ze de man waarna hij zijn agressie kennelijk op de agenten richtte.

De agenten werden ook met de stok geslagen en geschopt door de agressieve man. Daarom is er een waarschuwingsschot gelost. Uiteindelijk kon de man worden overmeesterd en is hij aangehouden.

De agenten kwamen er niet ongeschonden vanaf. Een van de drie is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht met letsel aan zijn enkel. Het is niet bekend of dat komt door een mogelijke val of door toedoen van de verdachte. De twee andere agenten liepen letsel op in hun gezicht. Zij werden ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel maar raakte niet ernstig gewond. De straat is in beide richtingen afgesloten.