Grote brand in complex oude fabriek Villaforte in Woudrichem, NL-Alert: ‘ramen en deuren sluiten’

1551101918-picsay

 

In een gebouw aan de Hoge Maasdijk woedt maandagmiddag een grote brand. Het gaat om het kantoorgedeelte van de oude fabriek van Villaforte. Er zijn in de omgeving inmiddels twee NL-Alerts verstuurd om omwonenden te waarschuwen voor de rook en hen te adviseren ramen en deuren gesloten te houden.

De brand werd gemeld door voorbijgangers. Op beelden van een getuige is te zien hoe vlammen en rook uit de zijkant van het gebouw komen. Volgens de brandweer staat een aantal ‘units’ van het gebouw in brand.

Er komt pikzwarte rook omhoog vanuit het pand en het vuur laait nog steeds op. Er zijn veel mensen op de been. Inmiddels trekt de rook richting Gorinchem. Ook daar is een NL-Alert uitgegaan om mensen te waarschuwen uit de rook te blijven. Het rook is ook vanuit Kaatsheuvel te zien.

Er zijn veel blusvoertuigen en een hoogwerker aanwezig. Ook vanuit Tilburg is er materieel onderweg. De loods aan de achterzijde van het kantoorgedeelte staat in brand. De brandweer zou een waterscherm optrekken om achterliggende bedrijven, waaronder een camperopslag, te beschermen.

Het gebouw staat al een tijd leeg. Er waren plannen voor woningbouw op deze plek, maar die stuitten op bezwaren van omwonenden.