Politie lost schoten bij aanhouding van man (31) en vrouw (30) na ‘dolle’ achtervolging in Waalwijk

1550498095-picsay

Bij een aanhouding op het Hoogeinde in Waalwijk heeft de politie drie waarschuwingsschoten gelost. Twee mensen zijn aangehouden. Het gaat om een man van 31 en een 30-jarige vrouw.

De twee moesten stoppen voor een verkeerscontrole aan de Horst in Kaatsheuvel, maar weigerden dat. De auto reed hard door, waardoor een agent aan de kant moest springen. Wat volgde was volgens de politie een ‘dolle’ achtervolging, tot aan het Lido in Waalwijk. Er werd onderweg een blokkade opgeworpen, maar die wist de bestuurder te omzeilen. Daar raakte de politie het duo kwijt.

De bestuurder bleef echter hard rijden. Het ging mis op het Hoogeinde, waar hij uit de bocht vloog. Hij raakte een paaltje, waardoor de auto niet verder kon. De politie was er nu snel bij, en kon de 30-jarige vrouw direct oppakken. De 31-jarige man zat verderop verstopt in de bosjes. Bij één van de aanhoudingen is drie keer geschoten. Waarom is nog niet duidelijk. Dat onderzoekt de Rijksrecherche. De afrit van de A59 bij Waalwijk-Oost (richting Den Bosch) is tijdens het politieonderzoek afgesloten.