Code oranje: zware windstoten teisteren Brabant

1552228618-picsay

Het KNMI geeft vanwege de wind en windstoten een weerwaarschuwing uit voor extreem weer. Voor de provincies Brabant, Zeeland, Zuid-Holland en Limburg geldt code oranje vanwege de zware tot zeer zware windstoten. Er is grote kans op overlast en schade door de wind.

Eerste storm sinds ruim een jaar

Vanaf het middaguur nam de wind in het zuidwesten flink toe. In Zeeland zijn windstoten mogelijk tot 120 kilometer per uur. Het verkeer kan hier hinder van ondervinden.

Ook tussen en ten zuiden van de grote rivieren waait het enkele uren krachtig tot stormachtig. In Brabant, Zuid-Gelderland en in Limburg moet rekening worden gehouden met windstoten tussen 90 en 110 kilometer per uur.

In de namiddag wordt het vooral in Brabant, Limburg en in Zuid-Gelderland rustiger als de wind van west naar noordwest draait. Aan zee blijft de wind stormachtig, maar de windstoten worden minder zwaar.

Op het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel waaide een stuk dak los van de oude brandweerkazerne. Ook dakpannen moesten het ontgelden.

Op de parkeerplaats van Sportpark Eikendijk in Kaatsheuvel is door de storm een grote boom op geparkeerde auto’s terechtgekomen.