FIOD doet inval bij hoofdkantoor Oostappen Groep, ook grootschalige controle bij camping Droomgaard in Kaatsheuvel

1558424758-picsay

Bij camping Droomgaard in Kaatsheuvel vinden dinsdag grootschalige controles plaats van politie en Belastingdienst. Ook is een inval gedaan bij het hoofdkantoor van de Oostappen Groep Vakantieparken in Asten.

Behalve bij camping de Droomgaard vinden ook controles plaats bij vakantieparken van de Oostappen Groep in Ommel, Valkenswaard en Terneuzen. Alle vier de parken kwamen meermalen in het nieuws vanwege illegale bewoning van arbeidsmigranten.

De controles zouden zich onder meer richten op illegale bewoning en brandveiligheid. Aanleiding voor de onderzoeken zou lopend FIOD-onderzoek zijn.

ANPR

Niet alleen vakantieparken worden gecontroleerd, ook bij een aantal bedrijven en woningen vinden controles plaats, zo laat FIOD-woordvoerder Adriaan Ros weten. Hij wil niet bevestigen dat de controles specifiek zijn gericht op de Oostappen Groep. Hij meldt alleen dat in totaal acht locaties worden bezocht.

Volgens Ros gaat het om een zogeheten reguliere ANPR-controle. Dat staat voor Automatic Number Plate Recognition. Daarbij worden kentekens van passerende voertuigen gescand en gekoppeld aan lijsten met kentekens waarmee iets aan de hand is.

Er wordt gecontroleerd op diverse overtredingen, zoals openstaande boetes en schulden. Deze worden, indien mogelijk, geïnd. De controles duren naar verwachting de hele dag.

‘Grote actie’

Politie en Belastingdienst controleren samen met handhavers van gemeenten, het Openbaar Ministerie en de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). In totaal zijn zo’n tweehonderd controleurs op pad.

Woordvoerder Ros spreek van ‘een grote actie’. Dat is ook de reden dat de FIOD de controles aankondigt: ,,Deze acties vallen sowieso op”, aldus Ros.

Oostappen Groep

Directeur Jos Mennen van de Oostappen Groep Vakantieparken reageerde vanaf zijn vakantieadres op vragen over de controles. Hij gaf aan niet te weten wat er aan de hand was. Eigenaar Peter Gillis was dinsdag niet bereikbaar voor commentaar.