Dak van schuur Waspik verwoest na blikseminslag, brand onder controle

1560934459-picsay

Een rieten dak van een schuur aan de Benedenkerkstraat in Waspik is woensdagmorgen in brand gevlogen. De brand ontstond na een blikseminslag.

Omwonenden hoorden een enorme knal en zagen een blikseminslag op de schoorsteen van de woning. De rieten kap van de naastgelegen schuur vatte daarna snel vlam.

De brandweer kwam met twee voertuigen ter plaatse, meerdere hulpdiensten zijn opgeroepen. Volgens Veiligheidsregio Midden-West-Brabant is de schuur niet meer te redden. De brandweer probeert te voorkomen dat de brand overslaat naar de woning. Het is niet bekend of er iemand gewond is geraakt.

Overlast

Omdat de brand zorgt voor veel rookontwikkeling, adviseert de veiligheidsregio omwonenden om ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen bij overlast. De brandweer gaf rond 11.00 uur het sein brand meester. De brandweer is nog enkele uren bezig met het nablussen van de brand.