Overgeslagen bermbrand legt schuur Hondenvereniging Sprang-Capelle in de as

1559489969-picsay

Op de Tolweg in Sprang-Capelle heeft zondagmiddag een felle brand gewoed op het terrein van Hondenvereniging Den Dulvert. De brand legde daar een schuur en een flink aantal bamboestruiken in de as. Er raakte niemand gewond.

De brand begon als een kleine bermbrand, maar sloeg snel over naar het schuurtje van de Hondenvereniging. Daar sloegen de vlammen al snel uit. De metershoge vlammen en zwarte rookwolken kwamen boven de bomen uit.

De brandweer zette twee blusvoertuigen in om de brand te blussen. Het schuurtje is volledig afgebrand. Hoe de bermbrand ontstond is nog niet duidelijk. Opvallend genoeg ontstond zaterdag op dezelfde plek ook al een bermbrand. Deze werd geblust voordat hij veel schade kon toebrengen.