Schade en afgelastingen door harde wind in Brabant

1559974988-picsay

Opnieuw waait het zaterdag hard in Brabant. Door het slechte weer, met name de wind, gaan evenementen niet door. Onder meer de opening van Fort Henricus, de open dag op vier forten van de West Brabantse Waterlinie en sportactiviteiten zijn afgelast.

,,Wij hebben het programma af moeten gelasten in verband met het slechte weer, de veiligheid van deelnemers, genodigden en bezoekers in het geding is gekomen”, laat de organisatie van de open dag van de West Brabantse Waterlinie weten. ,,Wij vertrouwen op uw begrip en hopen u en onze inwoners in de nabije toekomst alsnog welkom te mogen heten op het Fort en de West Brabantse Waterlinie.”

Bij verschillende instanties is advies ingewonnen. De organiserende partijen zijn samen met burgemeester Van den Belt op Fort Henricus geweest. Van den Belt vindt het ontzettend jammer dat dit besluit genomen moest worden. ,,Maar veiligheid gaat boven alles. We hadden u graag verwelkomd en hopen u dan ook in de toekomst te ontmoeten.”

Schade

Ook zorgt de wind weer voor schade. In Waalwijk waaide een flinke tak rond 8.00 uur ’s ochtends op de voorkant van een auto. De brandweer moest de Dijkstraat even afzetten om de boom om te ruimen. Op de Richard Wagnerstraat in diezelfde stad is een boom tegen een kantoorpand gevallen. Het pand raakte beschadigd.

Op de Vaartweg in ’s Gravenmoer is door de harde wind een boom op een schuur terechtgekomen. Ook hier kwam de brandweer ter plaatse.

Basisschool

De brandweer van Goirle rukte uit naar Basisschool De Kleine Akkers aan de Philipsenstraat. Rukwinden hebben er daar voor gezorgd dat de gevel van de school over enkele meter was gescheurd. De brandweer heeft de omgeving rondom de school afgezet.

In de Bavelselaan in Breda is een boom op een huis gevallen. Gelukkig was de bewoonster niet thuis. Omdat de auto voor de deur van de woning staat, ging de brandweer voorzichtig te werk. Ook in Den Bosch zijn bomen omgewaaid.