Vierde verdachte van gewelddadige woningoverval Zaltbommel opgepakt in Kaatsheuvel

1560367728-picsay
Bij een inval in een appartementencomplex aan het Anton Pieckplein in  Kaatsheuvel is woensdag een vierde verdachte opgepakt van een woningoverval in Zaltbommel. Het gaat om een 26-jarige man uit Tilburg die sinds de gewelddadige overval in december voortvluchtig was.
Naast de Tilburger werden nog vier andere mannen in het appartement aangehouden voor het handelen in drugs.

Gewelddadige overval

De overvallers sloegen in de nacht van 1 op 2 december toe toen de bewoners -vader, moeder, dochter en haar vriend- net thuiskwamen. De 15-jarige vriend wist zich te verstoppen op het toilet en belde 112. De overvallers sloegen op de vlucht, waarbij een van hen door politiekogels in zijn been werd geraakt. Uiteindelijk konden twee verdachten na een klopjacht met honden worden gearresteerd bij tankstation De Lucht.

In mei werd een derde verdachte aangehouden: een 21-jarige man uit Waalwijk die in Nijmegen in een jeugdinrichting zat. Woensdag is de vierde verdachte meegenomen door de politie.

Inval Kaatsheuvel begon bij arrestatie in Waalwijk

De arrestatie vond in twee woningen van een appartementencomplex aan het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel plaats. Daar waren zes politieagenten en een politiehond bij aanwezig.

De politie kwam bij dit appartementencomplex terecht doordat er eerder op de dag een auto in Waalwijk werd gezien met daarin twee verdachte mannen. Vermoedelijk was er een drugsdeal gaande. De twee inzittenden zijn meteen gearresteerd.

Die twee verdachten werden gelinkt aan het adres in Kaatsheuvel. Daar zijn twee woningen doorzocht en nog drie andere mensen aangehouden. Zij worden in verband gebracht met de drugshandel. Tevens werd er een taser en nepvuurwapen gevonden.

Alle vijf de verdachten zijn meegenomen naar het bureau. Vier daarvan zijn inmiddels vrijgelaten. De 26-jarige Tilburger die ook wordt verdacht van de woningoverval, zit nog vast.

Tips na Opsporing Verzocht

Sinds Opsporing Verzocht in april aandacht heeft besteed aan deze zaak zijn er veel tips binnengekomen. na de overval hadden de daders in hun vlucht namelijk veel spullen verloren zoals een dure Canada Goose jas, een Adidas jas en schoenen langs de A2 bij tankstation De Lucht.

Strafzaak nog niet inhoudelijk behandeld

De zaak tegen de eerste twee opgepakte verdachten, de 24-jarige en 26-jarige Tilburger, werd eind mei nog niet inhoudelijk behandeld omdat het forensisch onderzoek nog niet klaar is. Dat er toen net een derde verdachte was aangehouden, speelde ook een rol.

De officier van justitie liet tijdens de zitting niet veel los over het lopende onderzoek. De advocaten van de twee Tilburgers meenden dat er daardoor niet kan worden aangetoond waarom de mannen nog langer in voorarrest moeten blijven. Zij vroegen de rechtbank dan ook om de twee in afwachting van hun strafzaak voorlopig vrij te laten. De rechtbank wees dat verzoek af. De daden waarvan de mannen worden verdacht, zijn daar simpelweg té ernstig voor, aldus de rechtbank.