ABN-pinautomaat in Waalwijk opgeblazen, grote schade aan gebouw

1565325951-picsay

De pinautomaat aan de Dokter Ringerstraat in Waalwijk is vrijdagochtend vroeg opgeblazen. Daarbij is een groot deel van het pand verwoest.

De gevel van het pand, waarin het bedrijf Qdossier zit gevestigd, is weggeslagen. Op de plaats waar het pinautomaat zat, zit nu een groot gat. Stukken staal en steen zijn tot tientallen meters ver de straat in geblazen.

Veel omwonenden werden rond 03.45 uur wakker van een harde knal. Even later hoorden zij nog een tweede, wat zachtere knal. Daarbij was volgens een vrouw die vlakbij woont ook een vonkenregen te zien. Sommige omwonenden zagen daarna een scooter wegrijden met twee mensen erop. Zij waren volledig in het zwart gekleed.

Of er iets buitgemaakt is, is nog niet duidelijk. Op straat is in elk geval geen geld te vinden. Een omstander die er snel bij was, heeft gehoord dat de daders iets zeiden in de trant van ‘Het is niks’.

Robotje

Veel mensen kwamen buiten kijken wat er aan de hand was. Toen de politie eenmaal met meer man aanwezig was, werd iedereen weggestuurd en op grotere afstand gezet. Dit uit veiligheid, omdat het niet zeker was of er nog meer explosieven konden ontploffen. Het afgezette gebied is groot: tot de achterkant van de apotheek. Meerdere bedrijven in de buurt moeten in de vroege ochtend dicht blijven.

De Eplosieven Opruimingsdienst heeft onder meer met een robotje onderzocht of er meer explosieven in het puin lagen. Het lijkt erop dat die niet gevonden zijn, aangezien de politie inmiddels aan het onderzoek is begonnen.