Kinderen ziek van zwembad: gasten boos op vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel

1564614651-picsay

De politie, ambulance en brandweer zijn woensdagavond ter plaatse gekomen in Droomgaard in Kaatsheuvel. Dat was nodig nadat de gemoederen even hoog opliepen. Bezoekers waren kwaad op het vakantiepark: meerdere kinderen kampten met gezondheidsklachten na een duik in het zwembad. Dat bevestigt de Veiligheidsregio desgevraagd. Het bad is vooralsnog dicht.

Al in de middag werd er een verhoogde concentratie chloor geconstateerd in het water van het zwembad. Droomgaard, een park van Oostappen Vakantieparken, regelde een gespecialiseerd bedrijf. Dat controleerde de pompen en het water en voerde herstelwerkzaamheden uit.

Huisartsenpost

De situatie leek daarmee opgelost. ,,Rond 17.00 uur gingen er weer kinderen in het water. Ongeveer twintig van hen kregen echter last van hun ogen en huid”, vertelt een woordvoerster van de Veiligheidsregio. Zij zijn naar de huisartsenpost gegaan.

Vanwege de grote hoeveelheid klachten, nam deze rond 23.00 uur contact op met de Veiligheidsregio. Die richtte een ‘medisch unit’ in. ,,Hier waren medewerkers van de ambulance, een arts en medewerkers van de gemeente aanwezig. Zo’n acht tot tien kinderen zijn hier uiteindelijk nagekeken.” Zij konden daarna naar huis.

De woordvoerster geeft aan dat de politie ter plekke moest komen omdat de gemoederen even hoog opliepen. ,,Campinggasten vroegen zich af hoe dit kon gebeuren. Agenten hebben de boel gesust.”

Dicht

Het zwembad is donderdag tot nader orde gesloten. Vakantiepark Droomgaard heeft nog niet gereageerd op vragen van deze krant.