Politie rijdt mee met ambulance in Waalwijk om gewonde automobilist (34) in bedwang te houden

1566373249-picsay

De politie heeft dinsdagnacht pepperspray gebruikt om een agressief ‘slachtoffer’ van een ongeluk op de N261 bij Waalwijk in de boeien te slaan. De man, die volgens de politie naar alcohol rook, bedreigde hulpverleners met een klapmes. De auto was omstreeks 2.15 uur, op de Midden-Brabantweg, op een lichtmast gebotst. Politieagenten kregen daar hoogte van toen zij, ter hoogte van de Meubelboulevard, een beschadigde Volkswagen Golf zagen staan. De bestuurder zat, met een klapmes in zijn hand, in de berm. Politieagenten kregen van een medewerker van de meldkamer te horen dat de man bij een eerder incident ook met een mes had gedreigd.

De agenten verzochten hem het mes weg te gooien. Dat weigerde hij, waarna pepperspray werd gebruikt om de man in de boeien te slaan. Dat lukte. Met veel moeite wisten ze de geboeide man uiteindelijk op de brancard te krijgen. Twee agenten namen plaats in de ziekenwagen en reden mee naar het ziekenhuis, om een oogje in het zeil te houden.In het ziekenhuis is bloed afgenomen om het alcoholgehalte van de man vast te stellen. Hij wordt in een later stadium gehoord over de bedreiging en het rijden onder invloed.

De auto is weggesleept.